İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FRANSIZ ELÇİLİĞİNDE RESEPSİYON

Her yıl 14 Temmuz’da 14 Temmuz 1789’da gerçekleşen Derimin yıldönümü tüm Fransa sathında olduğu gibi tüm Fransız elçiliklerinde de kutlanmakta. 5 yıldır Ermenistan’daki Fransız elçiliği de düğzenlediği resepsiyonla insanlığa malolmuş bu devrimin yıldönümünü kutlamakta.

Dün Fransız elçiliğinde düzenlenen törende resmi devlet erkanı, parlamenterler, ruhaniler, kültür adamları, düşünürler ve yabancı misyon temsilcileri hazır bulundular.

Devlet başkanı Robert Koçaryan ve eşleri de gün içinde elçiliğe tebrik ziyaretinde bulundular.

Fransız elçisi Anri Kyoni yaptığı konuşmaya, Londra’daki teror eylemi kurbanlarına 1 dak.saygı duruşu çağrısıyla başladı. Fransız devriminin mutlakiyetçi devlet egemenliğine karşı yapıldığını ve 3 ilkesinin bugün de güncelliğni koruduğunu ifade etti.

Elçi; Türende Ermeni-Fransız Parlamento Dostluk grubunu idare eden milletvekili Mher Şahgeltyan’ı Ermeni-Fransız ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından ötürü, Fransız Üniv. Eski rektörü ve eski Sağlık Bakanı Ara Babloyan’ı, Sağlık alanında gösterdiği çalışmalar ve yönettiği fonla ihtiyaç sahibi çocukların bakımını ve Erivan Fransız toplumuna yaptığı yolgöstericilikten ötürü nişanlarla taltif etti.

Melanya Badalyan

Yorumlar kapatıldı.