İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARA İLİŞKİN HAKLAR GENİŞLİYOR

Ermenistan’da yağayan yaklaşık 8 bin çocuk genelde toplumdan izole olmuş olarak yaşamaktalar.

Sakat Çocuklar, Ebeveynleri ve Sakat çocukları topluma entegre etme amacıyla faaliyet gösteren “Umut Köprüsü” STÖ bir dizi etkinlik gerçekleştirmekteler. Sakat çocukların normal okul derslerine katılmaları için 5 okulda koşullar yaratan “Umut Köprüsü”, gelecek yıl 5 okulda daha çalışmalarını sürdürecek.

“Ayçiçeği” isminde bir de dergi yayımlayan “Umut Köprüsü” dün “Doğu Misyonu” Uluslararası hayri kuruluşuyla beraber, son dönemde Millet Meclisi’nde kabul edilen “Özel eğitime ihtiyaç duyan kişilerin eğitimlerine dair” yasaya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda “Özürlülük” temasına ilişkin kompozisyo yarışmasının duyurusuı da yapıldı.

Yasayı hazırlayan milletvekili Ardak Arakelyan, artık özürlü çocukların da diğerleri gibi orta uzmanlık hem de yükseköğretim almaya hakları olduğu ancak görecekleri eğitimin sağlıklarına zarar vermiyeceğini ilgili komisyonca onaylanması gerektiğini belirtti.

Danimarkalı “Doğu Misyonu” Uluslararası Hayri kuruluşu Özel Ewğitim Programları sorumlusu Raffi Gutakyan, Ermenistan’da özürlü çocukların haklarının ilk defa kabulünün Ermenistan’da sivil toplum yaratılması yönünde önemli adımlar olduğunu yasanın kabulünde sivil toplum örgütlerinin önemli rolü olduğunu belirtti.

Özürlkü çocukların sorunlarını gündemde tutmak amacıyla anılan 2 kuruluş 3 yıldır “özürlülük” temasıyla kompozisyon yarışmaları düzenlemekteler. Bu yıl yarışmaya “Ayçiçeği” adı verildi. Kompozisyon genel başlığı olarak da “Eşit fırsatlar” seçildi.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.