İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ALTIN KAYISI ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ TENINMIŞ İSİMLERLE ZENGİNLEŞİYOR

Yönetmen Edgar Bağdasaryan’ın “Mariam” filmi, II. Uluslararası Altın kayısı Film Festivali açılışı sonrasında halka ilk defa gösterilecek. Açılış Ulusal Opera Tiyatrosu’nada gerçekleşirken, açılış öncesi, bu yıl da festival konukları eşiliğinde Az. Zoravor Kilisesinde kaysı kutsama ayini yapılacak.

Erivan otelinde, festivalin süreceği bir hafta boyunca devam edecek olan film yönetmenlerinin basın toplantıları dün başladı. Bunalar arasında Abas Kiarostami (İran), Atom Egoyan (Kanada), Nikita Mihailkov, Roman Balayan (Rusya), Rober Gedikyan (Fransa) vd. Yer almakta.

Sinema uzmanı Zaven Boyacıyan bu yıl katılan film ve coğrafyanın geçen yıla kıyasla daha da büyümüş olduğunu belirtirken, Ermeni sineması finasal sorunlartı sebebiyle programa daha çok belgesel ve çizgi-kurgu filmleriyle katılmakta.

Dünkü basın toplantısına sinema yönetmenleri Karmen Labakin(Lübnan) ve Karine Torosya (Kanada) katılmaktaydılar. Labakin “Lübnan Ermenileri” başlıklı belgesel filmine ilişkin bilgiler verdi. Filmde Suriye çöllerinde bedevi olan ancak aslen Ermeni olduklarının bilincinde Ermeniler, Lübnan Ermenileri ve genelde Ermeni kimliği teması işlenmekte

Kanadalı yönetmen Karine Torosyan’ın da “Taş, zaman, dokunuş” başlıklı filmi geçen yıl Ermenistanda çekilmiş bir film olup, ilk defa Ermenistan’a gelen Diasporalı Ermeni kadınların gerçek ve hayali Ermenistan’a ilişkin dünyalarını anlatmakta. Fimde rol alan bayanlardan birti de Arsine Hancyan.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.