İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Londra´da Gerçekleştirilen Bombalı Saldırıları Kınıyoruz

8 Temmuz 2005

Londra’da Gerçekleştirilen Bombalı Saldırıları Kınıyoruz

İnsan hakları savunucuları olarak gerek sistemlerin gerekse sisteme muhalif güç odaklarının sivillere yönelik saldırılarını yaşam hakkına yönelik tehdit olarak algıladığımızı ve son gelişmelerden duyduğumuz endişeyi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Londra’nın çeşitli yerlerinde ve tamamen sivillere ait 6 metro istasyonu ve bir belediye otobüsüne konan bombaların patlaması sonucu onlarca sivil yaşamını yitirirken, bine yakın sivilde yaralanmıştır.

Sivillere yönelik bombalı saldırılar, hangi kutsal amaçla yapılırsa yapılsın insanlığa yönelmiş bir saldırıdır. Bu tür saldırılar amaca hizmet etmediği gibi saldırgan ve yayılmacı devletlere gerekçe hazırlamak dışında bir işlevi de olmamaktadır.

İnsanlığa korku salmayı, baskı ve tehditle insanlara bir olguyu kabul ettirmeye çalışmanın izah edilir bir yanı yoktur. Bu insanlık suçudur.

Yeni kurbanlar, yaslı insanlar ve travma geçirmiş toplumlar yaratan bu tür saldırıları insan hakları savunucuları olarak kınıyor, bombalı saldırılarda yaşamını yitiren insanların ailelerine ve yaralılara dayanışmamızı sunuyoruz.

Sivillere yönelik planlı saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Günlük hayatlarını sürdürmek üzere sokakta bulunan kişileri hedef almak insanlığın en temel ilkelerine saldırıdır.

Sivilleri hedef alan saldırıların son bulmasını istiyorsak dayanışma içinde bu tür saldırılara karşı çıkmalıyız.

İnsan Hakları Derneği

İstanbul Şubesi

Yorumlar kapatıldı.