İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB KOMİSERİ: `TÜRKİYE ERMENİSTAN’LA SINIRINI AÇMALI´

AB’nin genişleme meseleleriyle ilgili komiseri Oli Ren, Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerini iyileştirmesi ve sınırını açması gerektiği açıklamasında bulundu. Mediamax Ajansının verdiği haberde Oli Ren, sınırın açılmasının Türkiye’nin doğu illeri için kazançlı olacağını da ifade etti.

Geçen hafta Bakü’yü ziyaret eden Türkiye başbakanı Erdoğan “sözde Ermeni soykırımının tanınması veya tanınmaması, Ermenistan’la olan sınırın açılması Türkiye’nin iç işidir. Bu konuya ilişkin kararları AB değil Türkiye alır. Biz ne karar alacağımızı çok iyi biliyoruz.” sözlerini sarfetmişti.

Oli Ren Avrupa Parlamentosu Uluslararası ilişkiler Komisyonu oturumunda 1915-16 olaylarının tanınmasının Türkiye’nin AB müzakerelerinin başlaması için önşart olmadığını ifade etmiş ancak AB’nin Boğaziçi üniv.’de yapılması öngörülen konuya ilişkin konferansın ertelenmesine ilişkin endişelerini ifade etmişti.

Ren, genişlemeye ilişkin bir önceki aşama deneyimlerini dikkate alan ve müzakerelere ilişkin bir hafta önce kabul edilen formatın üyeliğe ilişkin en kompleks format olduğunu da sözlerinde ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.