İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan komşularını düşman görüyor

Ermenistan’da yapılan bir ankete göre Ermeniler kendilerine komşu olan 4 ülkeden 3’ünü, yani Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ı dost olarak görmüyorlar.

Anketin sonuçlarına göre Ermenilerin dost gözüyle bakmadıkları ilk beş ülke Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan, ABD ve İngiltere olarak sıralanıyor. Öte yandan Ermenilerin dost gördükleri ülkelerin ABD’yle en çok anlaşmazlık yaşayan Rusya, Fransa ve İran olması anketin dikkat çeken sonuçları arasında.

EN GÖZDELERİ RUSYA

Bir diğer dikkat çeken unsur da; Ermenilerin ekonomik başarısızlıkların sebebi olarak gördükleri Türkiye’nin ‘daha iyi ekonomik ilişkiler sağlanması gereken ülkeler’ listesinde 6. sırada yer alması. Bu listedeki diğer ülkeler sırasıyla Rusya, İran, diğer bağımsız devletler topluluğu ülkeleri, Gürcistan ve Fransa.

BİN KİŞİYLE ANKET

2004’ün Ekim-Aralık ayları arasında yapılan ankete bin Ermenistan vatandaşı katılmış. Uluslararası Stratejik Araştırma Organizasyonu’ndan Dr. Nilgün Gülcan’ın yaptığı açıklamaya göre, bu sonuçlar Ermenistan’ın komşuları ve batıyla sorunlu ilişkileri olduğunu kanıtlıyor. Gülcan, ‘Eğer herkesle problemleriniz varsa sorunun kaynağı sizsinizdir. Erivan diğerlerini suçlamak yerine kendi sorumluluklarını sorgulamalıdır’ dedi.

Ermenilere göre komşular dost değil

AZERBAYCAN %89.2

TÜRKİYE %84.8

GÜRCİSTAN %34.1

ABD %12.1

İNGİLTERE %10.2

Yorumlar kapatıldı.