İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUSYA ERMENİLERİ BİRLİĞİ RUSYA’NIN ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

İzvestiya gazetesi kısa bir süre önce 5. kuruluş yıldönümünü kutlayan Rusya Ermenileri Birliği’nin başkanı Ara Abrahamyan’la geniş bir röportaj yayımladı. Rusya Federasyonu’na bağlı 70 idari birim ve 240 kentte faaliyet gösteren Reb, Rusya Ermenilerini çatısı altında toplamakta ve onların sorunlarına çözüğm bulmaya çalışmakta.

Ara Abrahamyan kendisiyle yapılan röportajda, İzvestiya’nın REB’e, REB merkezi ve yerel otoriteler ilişkisine, Ermenistan ve Ermeni kilise yönetimiyle olan ilişkilere ilişkin sorulara yanıt vermekte.

Aynı zamanda Dünya Ermeni kongresi ve UNESCO iyi niyet elçisi de olan Ara Arşaviri Abrahamyan 1957 yılında Ermenistan’da doğmuş olup Erivan Tarım-Ekonomi Enstitüsü’nü ekonomist derecesiyle bitirdi. 1989 yılında SSCB Elektronik Sanayi Bakanlığı Yöneticilik yardımcılığı görevine atandı. 1991 yılından “Komeks” adlı Rusya Devlet elektronik Korporasyonu yan üretim işletmelerinden birinin Genel Müdürüydü. 1993 yılında halen başkanlığını yaptığı “Saglasie” A.Ş.kurdu. “Dostluk nişanı”, “İnsan hakları savunucusu” onursal nişanı sahibidir. 29 Mayıs 2003’ten itibaren UNESCO iyi niyet elçisi olup, 7 Ekim 2003’te yapılan Dünya Ermeni Kongresi (DEK) Kurucu oturumunda DEK başkanlığına seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İzvestiya, 17.06.2005, (özet)

Yorumlar kapatıldı.