İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Naziler´in torunları

Erdal Güven

BAKIN siz şu Nazi torunlarının yaptıklarına. Dedeleri insanları, sırf Yahudi oldukları gerekçesiyle fırınlarda yaktı, tam anlamıyla bir soykırımı yaptı.

Ama onlar geçmişlerini inkâr edip olayın üzerine bir sünger çektiler. Şimdi de olmamış olayları gerçekmiş gibi gösterip onu bunu soykırımı yapmakla suçluyorlar.

Alman Meclisi, Ermeniler’in 1915 yılında katledildiğine dair iddiaları da içeren önergeyi oybirliğiyle kabul etmiş. Yâni sağcısı solcusu, yeşili kırmızısı herkes, Türkiye hakkındaki bu asılsız suçlamayı kabul etmiş. Gerekçeleri de, Türkler ile Ermeniler’in yeniden barıştırılması ve tarihi suçun yeniden değerlendirilmesi için gereken girişimlerde bulunulmasıymış”

Şimdi adama sorarlar, önce siz Yahudiler ile barışın ve tarihi suçunuzu yeniden gözden geçirin. Bu Almanlar hep böyle, kendi ayıplarını örtmek için ona buna çamur atıyorlar. Yıllar önce Tokyo’da Büyükelçi Necati Utkan’ın verdiği bir kokteylde Alman Askeri Ataşesi ile Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Nedim Ambar arasında geçen kısa bir konuşmaya tanık olmuştum. Alman asker Türkiye’yi Japonlar’ın savaş tanrısının mabetinde yapılan askeri törene katıldığı için eleştirmeye kalktı. Japon savaş tanrısının mabeti olduğuna inanılan ve savaş müzesi olarak düzenlenen Yasukuni Shrine’da yapılan askeri törenlere Türkiye dışında Avrupa ülkesi katılmaz.

Alman Ateşe kendi dedelerinin yaptıklarını görmeden Japonları eleştirmeye ve bu barbarlık anıtında düzenlenen törenlere katıldığı için Türkiye’yi kınamaya kalktığında Albay Ambar, “İkinci Dünya Savaşı sırasında sizin yaptıklarınızı da unutmadık” diyerek lâfı ağzına tıkamıştı.

Gazetede asılsız Ermeni iddialarının yer aldığı önergenin Alman Meclisi’nden geçtiğini okuyunca Japonya’da tanık olduğum olay aklıma geldi ve rahatladım. Öyle, ben değil, dedem yaptı demekle tarihi gerçeklerden kaçılmaz sevgili Hans dostum! Unutma, biz Ermeniler’i katletmedik ama, sizin Yahudiler’i katlettiğinizi herkes biliyor.

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.