İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`SERGEY PARACANOV: SON BAHAR´

Ermenistan’da elektrik sıkıntısının olduğu 1991-92 yıllarında çekilen ve bu sebeple Ermenistan sinemalarında gösterimi yapılmamış olan Yönetmen Mikayel Vartanov’un “Sergey Paracanov: Son Bahar” filminin 15 Hziran’da Erivan “Moskova” Sinemasında gösterimi yapılacak. Bu vesileyle sinemaseverler yönetmen Vartanov’la da buluşacaklar.

1993 yılında Rus sinema Akademisi en büyük ödülü “Nika” yı kazanan film, Fransa, Çekya, Kanada, Almanya, İsveç ve ABD’de de birçok başarılar kazandı.

Aralık 2004’de “Hollywood Entertainment Museum”da, Paracanov’un doğumunun 80. yılı vesilesiyle Paracanov kolaj ve resimlerinin sergisi yanısıra Vartanov’un bu filminin de gösterimi yapıldı ve seyircinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Vartanov’un filmi 1995 yılında yapılan 51 ülkeden 1280 filmin katıldığı San Fransisco Uluslararası Film Festivali’nmde “en iyi belgesel film” kategorisinde “Golden gate” ödülü, 2003 yılı “Beverly Hills” Film Festivali’ndeyse belgesel filmlere nadiren verilen “Golden Palm” ödülü kazanmıştı.

Melanya Badalyan

Yorumlar kapatıldı.