İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´dan `Gayane´ rüzgarı

Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkileri sanatla yumuşatmak için ülkemize gelen Ermeni sanatçıların bale gösterisi büyük alkış aldı.

Ermenistan Devlet Opera ve Balesi, Uluslararası Rotary Kuruluşu’nun 100. yılı ve Bezciyan Okulu’nun 175. kuruluşu dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), Aram Haçaturyan’ın dünyaca ünlü ‘Gayane’ adlı eserini sergiledi. İstanbul Levent ve Adalar Rotary Kulüpleri ile Ermenistan Erivan Rotary Kulübü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği gösteride 140 dansçı, müzisyen ve teknik ekip görev aldı. 1932 yılından beri dünyanın belli başlı sanat merkezlerinde temsiller veren Ermenistan Devlet Opera ve Balesi gösterisinden önce 175 yıldır kesintisiz eğitim veren Bezciyan Okulu’nun yıldönümü için resepsiyon düzenlendi.

Levent Rotary Kulübü Dönem Başkanı Barkın Altınok, ‘Bale grubunu iki ülke arasında gerilen ilişkileri yumuşatmak ve Türk halkının barış mesajlarını dünyaya iletmek üzere davet ettik. 1915’te yaşananlar geride kaldı. Bu organizasyon ile Türklerin Ermenilere karşı bir önyargısının olmadığını göstermek istedik’ dedi.

Hasan YAYAN-İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.