İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Teziç: B.Ü’deki toplantı keşke yapılsaydı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki toplantının yapılmasını isterdim” dedi.

AA

27 Mayıs 2005— Teziç, YÖK olarak üniversitelere yön verici herhangi bir tutum ve davranış içinde olmadıklarını belirtti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni ziyaret eden Teziç,öğrencilere yönelik düzenlenen söyleşi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Osmanlı Ermenileri” konulu toplantının ertelenmesine ilişkin görüşlerini sorması üzerine Teziç, YÖK olarak üniversitelere yön verici herhangi bir tutum ve davranış içinde olmadıklarını belirtti. Kendilerinin konuya ilişkin bir görüş açıklamadan üniversitenin söz konusu toplantıyı ertelediğine dikkati çeken Teziç, “Ertelemenin gerekçelerini tam olarak açıklamadılar ama ben toplantının yapılmasını isterdim” dedi.

Teziç, basında zaman zaman YÖK’ün toplantıya müdahale ettiği ya da toplantıya daha önce müdahale etmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar okuduğunu belirterek “Özerk bilim alanı olan üniversitelerdeki bu tür toplantılara müdahale etme gibi durumumuz olamaz. Boğaziçi Üniversitesi ve toplantıyı düzenleyenler kendileri karar verip toplantıyı erteledi. Bana kalsa keşke yapılsaydı. Yapılan muhalefet, iktidardan yapılan eleştiriler biraz amacı aşmış bir özellik taşıyor, olmaması temenni edilirdi.” dedi.

TÜRBAN TARTIŞMASI

Teziç, üniversitelere türbanlıların alınmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, ‘Üniversiteler başörtüsüne engel oluyor’ eleştirisinin hukuki bir zemininin bulanmadığını bildirdi. YÖK’ün türban konusunda bir yasal düzenlemesi ya da yönetmeliği olmadığına dikkati çeken Teziç, “Bu konu defalarca da söylediğim gibi mahkeme kararlarıyla, ulusal mahkeme kararlarıyla ve uluslararası planda da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararıyla bizim için çözülmüş bir konu.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.