İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’a elçi

Şehriban OĞHAN

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 9 Haziran’da Ermenistan’a üç günlük gayri resmi bir ziyaret yapacak.

Çömez’in bir grupla çıkacağı geziye AKP Grubu da onay verdi. Programı henüz netleşmeyen Çömez’in başta Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan olmak üzere hükümet yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor. Erivan Üniversitesi’nde bir de konferans verecek olan Çömez, CHP’ye de geziye katılmaları teklifi götürdü. Ancak CHP’den henüz yanıt gelmedi.

Çömez bu geziye hazırlanmak için dört aydır arşivlerden çıkmıyor. Türk Tarih Kurumu ve Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinden belge toplayan Çömez, görüşmelerinde, ‘Soykırım yok, tehcir (zorunlu göç) var. Sınırların açılması ve ticari-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bu iddialarınızdan vazgeçin’ mesajı verecek.

Davetin mimarı

Davetin arkasından 12 yıl önce MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve dönemin Ermenistan Devlet Başkanı Ter Petrosyan’ı buluşturan Türkiye Ermenisi Samson Özararat çıktı. Ermenistan’ın şimdiki Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın danışmanlığını da yapan Özararat’ın annesinin Balıkesirli olduğu ve Çömez ile Balıkesir’den tanıştıkları öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.