İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu konferans gecikmeyecek

RADİKAL – İSTANBUL – Tartışmalar üzerine ertelenen ‘Ermeni Konferansı’, demokrasi ve akademik özgürlüğün sağlanması hedefiyle yeniden düzenleniyor. Konferansın hazırlık komitesi, danışma kurulu, oturum başkanları, bildiri sahipleri ve konuşmacıları arasında yer alan 43 kişi, dün ortak bir açıklamayla, konferansı düzenleyenler için ‘vatan hainliği’ suçlaması yapan Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e tepki gösterdi, konferansın en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Açıklama şöyle: “Türkiye’nin bilim ve düşünce insanları olarak toplanmasını planladığımız üç günlük konferans, baskı, tehdit ve karalamalar sonucu ertelenmek zorunda kalmıştır. Bu konferansın yakın bir gelecekte toplanacağını kamuoyuna duyururuz.

TBMM çatısı altında, bazı milletvekilleri ile iktidar sözcüsünün toplantıya katılacakları ‘milleti arkadan hançerlemek’ gibi ağır iddialarla töhmet altında bırakmasını protesto ediyor, üstelik ‘Adalet Bakanı’ sıfatını taşıyor olmasından hicap duyuyoruz.

Gerçekleşmemiş bir toplantının sunulmamış bildirilerinin önyargılı şekilde suçlanmasını, bütünüyle hukuk dışı buluyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyoruz: Farklı, eleştirel seslerin yükselmesi, Türkiye toplumunun aslında ne kadar zengin bir düşünce çoğulluğuna sahip olduğunu gösterecek, bu en fazla Türkiye’nin yararına olacaktır.”

‘Bilgi’den tepki

Bilgi Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi 130 akademisyen de dün ortak bir açıklama yaparak, konferansın ertelenmesine tepki gösterdi.

Yorumlar kapatıldı.