İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DAĞLIK KARABAĞ’DA AGBU’NUN YENİLEDİĞİ NORAŞEN KÖYÜNÜ PAREŞEN TAKİP EDECEK

AGBU Bşk. Luiz Simon-Manukyan’ın desteğiyle Stepanakert’te bugün 7 Nolu okul binasının yeniden inşası başladı. Simon-Manukyan’ın bağışlarıyla bugün kentte artık harabe durumunda bina bulunmamakta.

AGBU Ermenistan Ofisi Md. Aşot Gazaryan, Dağlık Karabağ’da başlangıçta şahıs hayırseverlerin ve AGBU Fransa branşının katkıda bulunduklarını ancak AGBU’nun son zamanlarda dünyanın 20 farklı ülkesindeki 60 branşı aracılığıyla desteğini gösterdiğini ifade etti.

AGBU Merkez İdare Kurulu üyesi Levon Kebabcyan, 1999 yılından bu yana hatrut bölgesi Noraşen köyünün yeniden imar ve iskanı işleriyle uğraşmakta. Halihazırda bu köydeki 22 ev, anaokulu, Sosyal ve sağlık amaçlı bina inşaatları tamamlanmış durumda. Savaş hattında bulunan Noraşen 1988-94 yılları arasında tahrip olmuş ve terkedilmişti.

AGBU Karabağ’da gerçekleştirdiği projelerin denetimi için son zamanlrda Stepanakert’te bir ofis açtı. AGBU yetkilileri, son bir yıl içindeki Dram’ın dolar karşısında değer kazanmasından ötürü projelerin umulandan daha pahalıya gelmesinden yakınırken, önümüzdeki günlerde AGBU Londra şubesinin Noraşen’in biraz güneyinde bulunan Pareşen köyünün yeniden inşa ve iskanı programına başlayacaklarını da kaydettiler.

Ruzan Poğosyan

Yorumlar kapatıldı.