İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeni çocukları donmaktan Türk askerleri kurtardı’

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Ermeni soykırımı ile ilgili ortaya atılan iddiaların tamamının dayanaktan mahrum olduğunu savundu.

Konukçu, Ermenileri ve destekçilerini, iddialarını kanıtlamak için defalarca Doğu Anadolu’ya davet ettiklerini hatırlatarak “Toplu mezarlardan bahsediyorlar. Gelin birlikte araştıralım, eğer varsa ortaya çıkaralım diyoruz, ama cevap gelmiyor.” dedi.

Prof. Dr. Enver Konukçu, Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATUN) tarafından Biltek Koleji’nde önceki akşam düzenlenen “Ermeni Meselesinin Anadolu’dan Görünümü ve Soykırım İddialarının İçyüzü” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konukçu, bugün ortaya atılan ittihatçı çeteler, ittihatçı komiteler ve ittihatçı liderler gibi ithamlarla o dönemde bütün zor şartlara rağmen görevini yapmaya çalışan ordunun haksız yere kötülendiğini söyledi. Türk askerinin hiçbir zaman suçsuz insanlara silah doğrultmadığını anlatan Konukçu şöyle konuştu: “Tam tersine Ermeniler tarafından sokağa bırakılan çocukları donmaktan kurtaran bizim askerimizdir. Onlar bizim camilerimize, türbelerimize girdiğinde her şeyi soyup soğana çevirdiler. Ama biz onların kiliselerine dokunmadık.” Ermeni meselesini gerçeklerden saptıranlar arasında Orhan Pamuk, Halil Berktay ve Murat Belge’nin adını sayan Konukçu, Pamuk’un ödül alma uğruna gerçekleri çarpıttığını öne sürdü. Berktay için de “Sabancı Üniversitesi’ndeki sıcak odada oturup ortaya iddialar atmak kolay.” nitelemesinde bulundu. Doğu’da bir buçuk milyon Ermeni’nin öldürülmüş olma ihtimalinin mümkün olmadığını vurgulayan Konukçu, “Çünkü Doğu’nun tamamında bir buçuk milyon Ermeni yoktu. Bütün nüfus bilgileri elimizde mevcut. 1,5 milyon Ermeni öldürüldü, deniyor. Peki bu geri gelen Ermeniler nereden geldi o zaman? Ya da Beyrut’taki Ermeniler nereden gitti?” dedi.

Melik Duvaklı, İstanbul

Yorumlar kapatıldı.