İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev ve Koçaryan’ın zirve sürprizi


Polonya’nın başkenti Varşova’da bugün başlayacak 3. Avrupa Konseyi Liderler Zirvesi öncesinde Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanlarının bir araya geldi.

NTV

16 Mayıs 2005— NTV’nin edindiği bilgilere göre Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, dün akşam saatlerinde biraraya geldi.

Her iki lider de görüşmenin içeriğinin açıklamama kararı alırken, Yukarı Karabağ sorununun ele alındığı ve iki ülke Dışişleri Bakanlarının sorunun çözümü için diyalog halinde olması yönünde karar alındığı öğrenildi. Azerbaycan, Ermenistan’ın Yukarı Karabağ’daki işgal edilmiş toprakların tümünden hemen çekilmesini talep ediyor.

ERDOĞAN-ALİYEV ZİRVESİ

Bu görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile TSİ 00.10’da Regina Otel’de biraraya geldi.

Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ konusunda yaşanan sorunun da gündeme geldi. Aliyev, Erdoğan’a, Koçaryan ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile planlanmış bir randevusunun olmadığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.