İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mezarlığı Hedef Aldılar

Balıklı Ermeni Mezarlığı’na yönelik saldırıların önü alınmıyor. Bir süreden beri mezarlığa dadanan bir grup saldırgan, her seferinde önemli zararlar vererek kayıplara karışıyor. 29 Nisan Perşembe günü saat 15:30’daki ilk olayın ardınsan süreklilik arzeden saldırılara karşın güvenlik güçleri şu ana kadar saldırganları yakalamadı.

Mezarlık Müdürü Kirkor Sivaslıoğlu olaylara ilişkin Agos’a şu açıklamada bulundu: “İlk saldırı 29 Nisan saat 15:30’da oldu. Takriben 15-18 kişi, ellerinde sopalar ve döner bıçağı kadar büyük kesici aletlerle duvarlardan aşağı inerek, “Pis Ermeniler” diye bağırıp çağırmaya başladılar ve yerlere pisleyip, birkaç mezarla üstündeki resimleri tahrip edip, akabinde kaçtılar. Aynı günün akşamı saat 18:30’da aynı gruptan olduklarını tahmin ettiğimiz 10-15 kişi benzer şekilde duvarlardan inerek bağırıp taciz edip gittiler.

3 Mayıs akşamı 18:30’da tekrar 10-15 kişilik bir grup halinde gelerek 8 adet oturma bankını kırdılar, gündüz bekçisinin kulübesini kırarak içerideki buzdolabını devirdiler ve 4 adet mezar tahrip ederek kaçtılar.

9 Mayıs ve 10 Mayıs akşamı aynı saatlerde tekrar gelerek taciz ettiler, her saldırıdan sonra güvenlik güçlerine haber verdik ancak onlar gelmeden kaçtılar. Güvenlik güçleri gelip parmak izi aldılar, fotograf çekerek belgelediler. Duvarlar oldukça yüksek olmasına rağmen girebiliyorlar. Ne var ki şu ana kadar içlerinde yakalanan olmadı”

Yorumlar kapatıldı.