İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan: Yıl sonu sınır açılabilir

AA – ERİVAN – Türk ve Ermenistan liderlerinin 16-17 Mayıs’ta Varşova’daki Avrupa Konseyi liderler zirvesinde buluşması için çalışılırken, Ermenistan Başbakanı Andranik Margaryan, Türkiye-Ermenistan sınırının bu yıl sonuna dek açılabileceğini söyledi. Margaryan, dün düzenlediği basın toplantısında, şu anki durumun ilişkilerin normalleşmesi için uygun olduğunu belirterek, “Sınırların açılması ve diplomatik ilişki kurulmasını sağlamak için yıl sonuna dek her şey yapılmalı” dedi.

AB’nin Güney Kafkasya temsilcisi Heikki Talvitie ise Bakü ziyaretinde Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ ile ilgili çözüm yolunda adım atılmadan Türkiye-Ermenistan sınırının açılacağını sanmadığını söyledi. Yine de iyimser konuşan Talvitie, Ermeni meclisinde Dağlık Karabağ ile ilgili toplantılarda Savunma Bakanı Serzh Sarkisyan’ın ‘sorunun çözümünde taviz verilmesinin gerektiği’ görüşünü dile getirdiğini anımsatıp, “Bu, bazı bölgelerin geri verilmesi gerektiği anlamına gelir ve bence

Erivan’ın işgal topraklarının geri verilmesiyle ilgili ilk
açıklamasıdır” diye konuştu. Varşova’da Azeri ve Ermeni liderlerinin de buluşması bekleniyor. Erivan’ın işgal topraklarından kademeli çekilmeyi gündeme aldığı haberleri gelirken, Azeriler topyekûn çekilme istiyor.

Yorumlar kapatıldı.