İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıflar yasa tasarısı imzaya açıldı

Bakanlar Kurulu’nun sona ermesinin ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kurulda Vakıflar yasa tasarısının imzaya açıldığını ve muhtarların aylıklarının artırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kurulda yoğunlukla yasalaşması beklenen kanun tasarılarının ele alındığını belirten Şahin bunları, Vakıflar Kanunu tasarısı, Mali Suçları Araştırma Kurumu Teşkilatı yasa tasarısı ve yeni Türk Ceza Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik öngören yasa teklifi olarak sıraladı.

1996 yılında 4208 sayılı kara paranın aklanmasına dair kurulan başkanlık MASAK’ta bazı değişikliklerin gündeme geldiğini belirten Şahin, kurumda inceleme, sorgulama ve yargı sürecinin uzun sürdüğünü, bu süreçlerin eş zamanlı yürütülemediğini ve altyapı eksikliğinin süreci zorlaştırdığına dikkat çekti.

Bu sorunlar kapsamında, dört geçici olmak üzere 52 maddeden oluşan Mali Suçlar yasa tasarısının önümüzdeki hafta imzaya açılacağını ve sonrasında TBMM’ye sevkedileceğini söyledi.

TBMM’nin gündemindeki Mahalli İdare Birlikleri yasa tasarısının yasalaşmasının çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Şahin, Kurul’da Köye Hizmet Götürme Birlikleri maddesinin ele alındığını da söyledi.

Türkiye genelinde hala su ve yola kavuşamayan köyler bulunduğuna dikkat çeken Şahin, yasaya göre kurulacak Köy Birlikleri teşkilatı ile özel idareler kanalıyla hizmetin tüm ilçelere gönderileceğini söyledi.

Muhtar aylıkları artırılıyor

Bakanlar Kurulu’nda muhtarların aylıklarının artırılmasına karar verildi. Yapılacak zam oranı gelece hafta belli olacak, ancak maaşların iki katına çıkarılması planlanıyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın çalışma yapacağını ve gelecek hafta da artış oranının belli olacağını söyledi.

Şahin, “şu anda 3 bin gösterge üzerinden maaş alıyorlar, bunu iki katına çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Bakanlar Kurulu’nda, Mali Suçları Araştırma Kurumunun Teşkilat ve Görevleri ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Yolsuzluğun Önlenmesi hakkında kanun tasarısı da imzaya açıldı.

Yeni düzenleme ile teröre finansal destek sağlamak da suç olacak. Bakanlar Kurulu’nda Vakıflar Kanun tasarısı da imzaya açıldı.

Sporda Şiddet ve Şike İddialarını Araştırmak Meclis Komisyonu’nun çalışmalarını da sürdürdüğünü ifade eden Şahin, stadların denetlenmesinin yğunlaştırılacağını ve yeni cezalar getirileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.