İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´dan vatan haini çıkar mı?

Erdal Güven

GÖRÜNEN o ki, Ermenistan’dan vatan haini pek çıkmıyor. Ermeniler bizden daha milliyetçi. Söz konusu vatan olunca, hepsi tek bir yumruk olabiliyor. Küçücük Ermeni cemaatinin dünyayı ayağa kaldırabilmesinin tek nedeni bu. Herkes aynı şeyi söylüyor. Hiçbir Ermeni sözde soykırımı konusunda “evet biz de zamanında soykırımı yaptık, ama o zaman dönem kötüydü” demiyor. Kimse tarihini tartışmaya açmıyor. Türkiye’de bu konuları tartışmaya gelmiyor. İddia sahibi olmalarına rağmen bas bas bağırıp “arşivleri açın” demiyor.

Ama ya bizimkiler; Hepsi birer batı uşağı ve soytarısı olmuş aydın geçinen yazar çizer tayfası, batılı üç beş para babasının sofrasında yer bulabilmek için olmadık soytarılıkları yapıyor. Yakında biri çıkar “soykırımı konusunda özür dilemeliyiz” derse hiç şaşırmayın. Hatta daha da ileri gidip Türkiye’de bir Ermeni soykırımı anıtı dikilmesini bile isterler.

Ben daha hiçbir Ermeni yazarın “evet biz de soykırım yaptık Türkleri kestik” dediğini duymadım. Bırakın bunu, daha “Türkiye bize kucak açtı. Yıllardır Adalar’da Modalar’da yaşıyoruz.Türkiye’de serbestçe gazete ve dergi çıkarıyoruz. Ülkenin en büyük gazetelerinde yazarlık, en önemli hastanelerinde doktorluk mahkemelerde avukatlık yapıyoruz. Bunları bize sağlayan yüce gönüllü bir ulusun bu kadar kötülük yapabilmesi imkansız” diyenine bile rastlamadım. Demek ki Ermeniler iyi milliyetçi. Onlardan vatan haini çıkmıyor. Ama bize baksanıza hangi birini sayayım.

Silkinip kendimize gelmenin zamanıdır. Söz konusu vatan olunca görüş ayrılığı olmaz. Devletin belirlediği kırmızı çizgiler çerçevesinde üretilen politika gereği yapılacak açıklamalar, tek bir ağızdan çıkmalıdır. Ermenistan örneğinde olduğu gibi çatlak ses çıkmasına müsaade edilmemelidir. İşte bu nedenle küçücük Ermenistan, yalan ve yanlış iddialarla bizi köşeye sıkıştırırken, asırlardır bu coğrafyaya hükmetmiş olan bizler derdimizi anlatamıyoruz.

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.