İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler´i katlettik!

Türkiye’nin Ermeni soykırım iddiaları konusunda kendi tezlerini ve belgelerini sunma olanağı, TTK Başkanı’nın korkaklığı ve geleneksel Türk politikası yüzünden suya düştü!

06 Mayıs 2005 13:37

İsviçre yasalarının saçma uygulamalarından birini Türkiye’nin lehine çevirebilmek umudu, TTK Başkanının korkaklığı yüzünden suya düştü. Oysa Türkiye ve “yürekli bir adam” (varsa eğer)o mahkemeyi ve mahkemenin yapıldığı o kenti İsviçreliler’e de Ermeniler’e de dar edebilirdi. Eğer Halaçoğlu korkak değil de yürekli davrabilseydi, Türkiye onun arkasından giderdi. Ama demek ki Halaçoğlu, söylediği söze yeterince güvenmiyor. Demek ki sözünün arkasında duramıyor. Demek ki Türkler Ermeniler’i katletti!

Dün, soykırım iddialarıyla ilgili bir toplantıda konuşan Halaçoğlu, “Oraya gidip ifade verdiğiniz zaman, onların o hukukunu kabul ediyorsunuz demektir. Soykırımla ilgili uluslararası mahkemelerce alınan bir karar bulunmuyor. Parlamentolar yargı görevini üstlenemez. Benim parlamentom da ‘İsviçre Yahudilere soykırım uyguladı. Türkiye’ye gelip bunun tersini söyleyeni yargılarım’ diyebilir. O zaman dünya tamamen bilimden uzaklaşır ve engizisyona girer. İsviçre beni mahkûm ederse AİHM süreci başlar.”

Haberciler olarak diyoruz ki “Hayır Sayın Halaçoğlu, yanılıyor ya da yanıltılıyorsunuz! Kafanızı kuma gömüyorsunuz. Siz birlimadamı filan değilsiniz ve bundan sonra sizin sözlerinizi doğru kabul edip Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili açıklamalarınızı ciddiye almayacağız. Çünkü siz sözlerinin ve gerçeklerin arkasına duramayan, korkak birisiniz. Sizin yüzünüzden tarihi bir fırsat kaçıyor. Türkiye’ye bunu yapmaya hakkınız yok.

Şimdi empati yaparak kendinizi bu yasayı koyan İsviçreli’nin yerine koyunuz. Demek ki bu adam gerçekten katil ki kaçıyor…

Sayenizde Sayın Halaçoğlu, Türkiye işlemediği bir katliam suçunu işlemiştir.

Haberciler.com, Türk Tarih Kurumu gibi önemli kurumların başına “yürekli” adamların getirilmesini öneriyor. Halaçoğlu gibilerinin Türkiye’ye hayrı olamaz…

Yorumlar kapatıldı.