İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenileri harekete geçmeli

Rahim Er

29 Nisan 2005 Cuma

Ermeni asıllı Türk vatandaşlarımızın sayısı ne kadar olursa olsun. Dünyada gündem oluşturacakları, baskı yapacakları kanaatindeyiz. Yer kürenin değişik bölgelerinde Ermeni şiddeti estirilmekte. Diaspora güdümlü daha doğrusu sömürgeci devletler güdümlü hareketler, devletleri tesir altına almakta. Amerika’da Kongre’ye tazyik ediyorlar. Erivan makul hareket etmiyor. Bunların sonucu olarak Ermeni iddiaları haklı bulunup Rusya, Polonya, Almanya gibi ülkeler ya soykırımı tanımaktalar veya tanımak üzereler. Soykırımı tanımak Türkiye’ye “katil” demektir. Bu defa da Ermeni kartıyla Türkiye tökezletilmek istenmekte.

Türkiye Ermenileri, bu saldırgan ve müfteri tavır karşısında sessiz kalamaz.

Türkiye refahı yakalarsa bütün vatandaşlarıyla yakalar.

Türkiye kaybederse bütün vatandaşları kaybeder.

Türkiye Ermenilerinden bir şikâyetimiz yok. Böyle bir problemimiz de yok. Bir Müslüman vatandaş Türkiye’de hangi haklara sahipse bir Ermeni vatandaş da aynı haklara sahip. Okulları, mabedleri, gayrı menkulleri, gazeteleri, tüccarları, politikacıları, seyahat hürriyetleri, pasaport hakları var.

O halde bu varlık, var olduğunu göstermeli.

Ermeni manivelası kullanılarak Türkiye yerinden oynatılmak istenirken Ermeniler neden sessizliği tercih etmekteler? Belki iki arada kalıyorlar. Fakat mutlaka tercihlerini yapmaları lazım. Zaten yapmışlar da. Onlar bu ülkenin çocukları. O halde dışarıdan gelen her tehlikeyi onların da görmesi, karşı koyması lazım.

Neden Ermeni vatandaşlarımız soykırımı tanıyan devletler aleyhine protesto gösterileri yapmıyorlar? Neden Ermenistan’ın sağduyulu hareket etmesi için yürüyüşler yapılmıyor?

Bunlar ve daha niceleri yapılabilir.

Gazete ilanları da verebilirler. Para engeline takılmasınlar, medya yardımcı olur. Bu ülkenin her ferdi gibi Ermeniler de susmamalı. İstekleri medeni şekilde duyurmanın yolları var. Bu yollar sonuna kadar kullanılmalı. Ermeni patrikliği basın toplantıları yapmalı. Dış ülke liderlerine ziyaretler düzenlenmeli. Ermeni aydınları Ankara’yla Erivan arasında elçi olmalı.

Kanı kanla yumazlar sözünü her Ermeni de biliyor olmalı. Bu bir Anadolu sözü. Bir asır evvel ne olmuşsa olmuş. Bu kin, bu kan, bu nefret nereye kadar? İşte Türkiye, biz arşivlerimizi açtık, Ermenistan da diğer devletler de arşivlerini açsınlar diyor. Bunu en yetkili ağız ilân etmekte. Bunları söyleyen Başbakan, “Türkiye, tarihiyle de yüzleşmeye hazır” diyor.

Daha ne diyebilir?

Türkiye Ermenileri, harekete geçerek Türkiye’nin yanında olduklarını göstermeliler.

Bu bir zarurettir.

İhmali mümkün değil.

Yorumlar kapatıldı.