İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Protestan Kilisesine Tehdit Ardından Saldırı

Ankara Uluslararası Protestan Kilisesi, TİT imzalı tehdit mektupları gönderilmesinin ardından saldırıya uğradı. Saldırıyı kınayan Mazlum-Der, “Devlet dini azınlıkların inanç özgürlüğünü sağlamak yerine, kendi vatandaşlarını misyonerlikle suçluyor” dedi

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

28/04/2005

——————————————————————————–

BİA (Ankara) – Ankara’da bulunan Uluslararası Protestan Kilisesi, “Türk İntikam Tugayı” imzalı tehdit mektupları gönderilmesinin ardından molotof kokteylli saldırıya uğradı.

21 Nisan gecesi gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) saldırıyı kınadı.

“Farklı dinlere mensup insanlarımızın ciddi olarak risk altında bulundukları gözlenmekte” diyen Mazlum-Der Başkanı Ayhan Bilgen, olayın aydınlatılması için tüm yetkilileri göreve çağırdı ve soruşturmayı takip edeceklerini açıkladı.

“Dini inançların özgürce yaşatılması ve ibadet özgürlüğünün sağlanması temel bir insan hakkıdır ve devlet bu hakkın korunmasından sorumludur” diyen dernek “Ancak son dönemde devletin resmi kurumlarının dini azınlık gruplarının inanç özgürlüğünü sağlayıcı önlemler almak yerine, dini tercihleri nedeniyle kendi vatandaşlarını misyonerlik yapmakla suçlayıcı davranışlar sergilemesi, insan hakları hukuku bakımından hiçbir şekilde kabul edilemez” diye ekledi.(EÜ)

Yorumlar kapatıldı.