İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´la ticarete şart

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Azerbaycan’daki işgali durdurmadan ve soykırım iddalarından vazgeçmeden Ermenistan’la ticaret yapmayacaklarını belirttiler. Suriye sınırındaki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın TOBB tarafından modernize edilmesi nedeniyle düzenlenen protokol imza törenine katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ermenistan ile sınır kapısının açılmasının söz konusu olup olmadığı yolundaki soru üzerine, Ermenistan’ın, Azerbaycan ve Karabağ’daki işgalinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi. Ermenistan Anayasası’nda, Türkiye’nin özvarlık ve özdeğerleriyle ilgili bazı hükümler olduğunu kaydeden Tüzmen, bunların, ticari açılımın önündeki engel olduğunu ifade etti.

Tüzmen, ‘Sıkıntılar ortadan kaldırıldıktan sonra bunu biz tekrar değerlendirmek istiyoruz. Bütün yanlış bilgilendirme ve dezenformasyonun ortadan kalkması lazım’ diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da TOBB’un, Ermenistan’a kapı açılmasını istediği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirterek, Ermenistan, Azerbaycan’da işgal ettiği topraklardan çıkmadan ve soykırım iddialarından vazgeçmeden, iki ülke arasındaki ticari açılıma karşı olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Ermenistan’ın, Anayasası’nda yer alan Türkiye ile ilgili toprak talebinden de vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.