İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Heybeli açılmasın

Uğur ERGAN / ANKARA

Genelkurmay, yenilenecek Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne ait görüşlerini, MGK’ya iletti.

Patrikhane mevcut statüsünde kalsın, Ruhban Okulu’nu açma taleplerine karşı çıkılsın. Toprak bütünlüğümüzü tehdit edecek şekilde ‘Rum-Pontus’ propagandasına engel olunsun.

GENELKURMAY Başkanlığı, yenilenecek Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne ilişkin görüşlerini, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne iletti. Kamuoyunda ‘Kırmızı Kitap’ olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB), Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği tarafından kaleme alınarak yenilenecek. Daha önce ilgili kuruluşların görüşlerini alan MGK Genel Sekreterliği, uzun süreden beri Genelkurmay’ı bekliyordu. Haziran ayı olağan MGK toplantısı öncesi hazırlanacak yeni MGSB’nin, Başbakanlığın daha önce ilettiği görüş doğrultusunda, ‘kısa ve öze yönelik’ olacağı belirtildi.

İRTİCA TEHDİT

Genelkurmay’ın görüşünde, iç tehditlerle ilgili bölümde irticai ve bölücü faaliyetlere yer verilirken, bu akımlarla mücadelenin ciddi ve ‘bilimsel çerçevede’ ele alınması, istihbarat çalışmalarının da bu doğrultuda yapılması vurgulanıyor.

PONTUS ENGELLENSİN

‘Türkiye’nin hedefi AB’ye tam üyelik olmalı’ mesajının verildiği çalışmada, Yunanistan’ın Türkiye’nin iyi komşuluk ilişkileri çabalarını görmesi gerektiği, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasının da Türkiye açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor. ‘Ekonomik dengesizliğe’ de dikkat çeken çalışmada öne çıkan diğer bazı konular şunlar:

Terör örgütleriyle uluslararası alanda mücadele edilmeli ve bölücü çalışmaları meşru gösterecek hiçbir uluslararası belge imzalanmamalı.

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek şekilde ‘Rum-Pontus’ propagandasına engel olunmalı.

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin mevcut statüsünü aşma çalışmalarına izin verilmemeli.

Heybeliada Ruhban Okulu’nu yeniden açma taleplerine karşı çıkılmalı.

PİYASA ÖRGÜTLERİ

Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunlarla yakından ilgilenilmeli, bölgeler arası farklılık giderilmeli.

Serbest piyasada bazı sektörler suç örgütlerinin denetiminde. Bu durumun devam etmesi halinde ekonomik sistemin örgütlerin eline geçme ihtimali gözardı edilmemeli.

Aynı şekilde suç örgütlerinin bankacılık sistemi üzerinde söz sahibi olma çalışmalarına karşı uyanık olunmalı.

KAPKAÇLARA DİKKAT

Gerekli önlemlerin alınmaması halinde toplumda büyük infiale neden olan kapkaççılık ve diğer saldırganlık yöntemlerinin artabileceği unutulmamalı.

Yorumlar kapatıldı.