İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddiaları Avrupa basınında

24 Nisan’da soykırım iddiaları nedeniyle başta Ermenistan’da olmak üzere dünyanın dört bir yanında Ermenilerin düzenlediği törenler Avrupa basınında da yer buldu.

NTV

25 Nisan 2005— Haberlerde, Ermenilerin soykırımın Türkiye tarafından tanınması için gösterdiği çabalara dikkat çekildi. Ayrıca Avrupa ülkelerinin soykırım konusuna yaklaşımlarına yer verildi.

İngiliz Daily telegraph gazetesi haberi “Ermeniler soykırımın unutulmasını reddediyor” başlığıyla verdi. Haberde Ermenistan Başbakanı Koçaryan’ın “Soykırımın tanınması ve kınanması bugün sadece Ermenistan’ın değil, uluslararası siyasetin de gündemindedir” sözlerine yer verildi.

İngiliz Independent gazetesi “Ermeniler 90 yıl sonra Türkiye’den soykırımı tanımasını istiyor” başlıklı haberinde Fransa dahil sekiz Avrupa ülkesinin soykırımı resmen tanıdığını hatırlattı.

‘FRANSA İKİLİ OYNUYOR’

Fransız Liberation” gazetesi ise “Avrupa sıvışıyor” başlıklı haberinde Paris’in soykırım iddiaları konusunda ikili bir politika izlediğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Chirac’ın Ermeni anıtına ilk kez çelenk bıraktığı ancak Türklerin soykırımı tanıması gerektiğini açıkça söylemediği hatırlatılıyor.

Fransız Le Figaro gazetesi ise, haberinde Fransa Demokrasi Birliği partisi lideri François Bayru’nun Türkiye’nin soykırımı tanımasının AB üyeliği için bir önkoşul olarak sunulmasını talep ettiğine dikkat çekiliyor.

Yorumlar kapatıldı.