İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunan Polisi soykırımcıyı durdurdu

Yorgo KIRBAKİ/ATİNA

Atina’da sözde ‘soykırım’ iddialarının 90. yılı dolayısıyla yürüyüş yapan Ermeniler’in, Türkiye’nin Atina Büyükelçiği’ne bildiri asmasına Yunan Polisi izin vermedi.

Dünkü gösteriye kadar Ermeniler, Atina veya Yunanistan’ın başka kentlerinde düzenledikleri gösterilerde daha rahat hareket ediyordu. Yunan Polisi, Ermeni göstericilere karşı yumuşak tutum sergiliyordu. Ancak dünkü gösteride durum değişti.

Yunanistan’da yaşayan 300 kadar Ermeni dün akşam ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Türk Büyükelçilik binasına doğru protesto yürüyüşü düzenledi. Göstericilerin önü, büyükelçilik binasının bulunduğu caddenin önünde iki araçla barikat kuran Yunan polisi tarafından kesildi. Dört kez polis barikatını aşmaya çalışan Ermeni göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

BİLDİRİYE İZİN YOK

Polis barikatını aşamayacağını anlayan Ermeniler bu kez bir başka eyleme kalkıştı. ‘Milli Ermeni Komitesi’nden bir heyet, Türk Büyükelçilik binasının kapısına bir bildiri asmak istedi. Buna da büyükelçilik emniyet görevlileri izin vermedi. Ermeni heyeti, ‘30 yıldır bu bildiriyi kapıya asıyorduk. Şimdi niye bırakmıyorsunuz’ diyerek polise kızdı. Göstericiler, önce Ermeni sonra da Yunan milli marşını söyleyerek dağıldılar.

Bu defa ağaca astılar

Milli Ermeni Komitesi’nden 300 gösterici, bugüne kadar Türk Büyükelçiliği’nin kapısına astıkları bildiriyi ve Ermeni bayrağını, bu defa engellendikleri için kapıya yakın bir ağaca asmakla yetindi.

Yorumlar kapatıldı.