İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oskanyan: Dialog için önkoşul yok

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Türkiye’yle ilişkileri normalleştirmek için bir önkoşullarının olmadığını söyledi.

NTV-MSNBC

20 Nisan 2005 — Oskanyan, Başbakan Erdoğan’ın gönderdiği mektuba yarın ya da öbür gün kesin bir yanıt vereceklerini de belirtti.

Oskanyan, NTV’ye yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın gönderdiği mektubun Devlet Başkanı Koçaryan tarafından alındığını belirtti. Ermenistan Dışişleri Bakanı, bu mektuba yarın ya da öbür gün kesin bir yanıt vereceklerini kaydetti.

‘GERÇEĞİ TARTIŞMAYIZ’

Ancak Oskanyan, “Erdoğan’ın önerisi aslında yıllardır varolan bir öneri. Bizim için yanıt hep aynıdır. Biz en azından hükümet düzeyinde soykırım gerçeğini kimseyle tartışmayız” dedi. Oskanyan, bununla birlikte diyaloğa açık olduklarını ifade etti.

‘ÖNCE İLİŞKİLER NORMALLEŞMELİ’

Ermenistan Dışişleri Bakanı, özgürce tartışmanın, sınırları açmanın ve hareket özgürlüğü tanımanın iki ülke için de en uygun şey olacağını kaydetti. Oskanyan, ilişkileri normalleştirmeden soykırımın bile tartışılamayacağı savundu.

Vartan Oskanyan, Kars anlaşmasına uymadıkları yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Oskanyan, Ermenistan’ın Türkiye’yle görüşmelere başlamak için hiçbir önkoşulu olmadığını da belirtti.

Yorumlar kapatıldı.