İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’dan yanıt bekleniyor

Başbakan Erdoğan’ın Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan’a, soykırım iddialarının ortak bir komisyon tarafından araştırılması önerisiyle yazdığı mektup, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği aracılığıyla Erivan’a iletildi.

NTV

14 Nisan 2005— Başbakan Erdoğan mektubunda, soykırım iddialarının tarihçiler tarafından araştırılmasını ve gerçeklerin açığa çıkarılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan mektubunda, sadece Türkiye’nin değil Ermenistan’ın ve diğer ülkelerin de arşivlerini açmaları gerektiğini belirtti.

Erdoğan, sorunun çözümünün Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin önünü açacağı mesajını da verdi. Erdoğan, öneri ilke olarak kabul ediliyorsa, ortak komisyonla ilgili ayrıntıların daha sonra tespit edilebileceğini belirtti.

TBMM’den Ermeni deklarasyon

Mektubun bu sabah Türkiye’nin Tiflis’teki büyükelçiliği tarafından, Ermenistan’ın bu başkentteki büyükelçiliğine bir notayla, kurye aracılığıyla iletildiği öğrenildi.

Türkiye, geçen Mart ayında Ermenistan’la temaslarını Moskova yerine Tiflis üzerinden yürütme kararı almıştı. Erdoğan’ın mektubuna, henüz Erivan’dan yanıt gelmedi.

Yorumlar kapatıldı.