İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oskanyan: Türkiye karşı saldırıda

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, “Türkiye’nin daha hoşgörülü bir tutum takınmayı reddetmesinin yanı sıra karşı saldırıya geçmeye çalıştığını” iddia etti.

AA

13 Nisan 2005— Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre Oskanyan, “Türk yetkililerinin bu tutumunun soykırım iddialarının tanınması yönündeki çabaları güçlendireceğini” söyledi.

Oskanyan, “Ankara’nın 1916’da yazıldığı ileri sürülen ve soykırım iddialarının dayandırıldığı ana kaynaklar arasında gösterilen ‘mavi kitap’ın gerçekle ilgisi olmadığını açıklaması yönünde Londra’dan talepte bulunduğuna” dikkat çekti.

Oskanyan, “Türkiye sadece saygısızca kendi tarihini yeni baştan yazmaya çalışmıyor, aynı zamanda başka ülkeleri de buna yöneltmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.

‘SOYKIRIM İDDİALARINI GÜÇLENDİRİYOR’

Vartan Oskanyan, bu tür girişimlerin sadece soykırım iddialarının uluslararası kamuoyunda tanınması yönündeki çabalarını güçlendireceğini savundu.

Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinde sözde Ermeni soykırımının tanınmasının isteneceğine emin olduğunu ifade eden Oskanyan, “Resmi olarak gündeme gelmeyebilir, ancak görüşmeler sürecinde bir şekilde bu konuya değinileceği şüphesiz” dedi.

‘ERMENİSTAN’IN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART’

Türkiye’nin soykırım iddialarını tanımasının Ermenistan’ın güvenliğinin sağlanması kapsamında değerlendirildiğini belirten Oskanyan, “Büyük bir askeri potansiyele sahip olan ve Yukarı Karabağ konusunda Azeri yanlısı tutum takınan Türkiye Ermeni soykırımını tanımadıkça, biz ona güvenemeyiz ve kendi güvenlik koşullarımızın sağlanmış olduğunu hissetmeyiz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.