İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARADENİZ TİCARET VE EKONOMİK GELİŞİM (KTEG) BANKASI GENEL SEKRETERİ ERİVAN’DA YAPILACAK YILLIK TOPLANTIYA AZERBAYCAN’IN DA KATILACAĞI SÖZÜNÜ VERDİ

Karadeniz Ticaret ve Ekonomik Gelişim bankası 7. yıllık yöneticiler toplantısı 5-6 Haziran tarihlerinde Erivan’da yapılacak. Finans ve Ekonomi Bakanı Vartan Haçatryan ve Erivan’ı ziyaret eden Banka Genel Sekreteri Zaralambos Dzaruhas dün konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenlediler.

Vartan haçatryan yaptığı açıklamada, yıllık toplantının iki kısımdan oluştuğunu, birinci gün oturumunda iş toplantısı, ikinci gün oturumundaysa Banka İdareciler toplantısı yapılacağını söyledi. Haçatryan KTEG’in İzmirliyan Fonu’yla ortaklaşa, küçük ve orta çaplı işletmelerin destek programı yürüttüklerini ve program için taraflardan her birinin 2 milyon dolar tahsis ettiğini de kaydetti. 2 programın da hazırlık aşamasında olduğunu söyleyen Bakan, bunlardan birinin gaz depolarının yapılandırılmasına ilişkin olduğunu belirtti.

KTEG’e ilişkin açıklamalarda bulunan Dzaruhas, Ermenistan’ın İdareciler Meclisinde Finans bakanınca, Müdürler Kurulundaysa MB Başkanı düzeyinde temsil edildiğini sçyledi. Azg’ın Azerbaycan’ın toplantıya katılmasına ilişkin sorusuna, katılacağı şekinde yanıtladı.

KTEG yıllık toplantısı Devlet başkanı himayesinde gerçekleştirilmekte olup, Azerbaycan heyetinin güvenliğinin garanti altında olduğu da kaydedildi.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.