İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’dan çirkin ‘hayır’

Nerdun HACIOĞLU

TBMM tarihinde ilk kez Ermeni sorununa ilişkin genel görüşme yapıldı. Gül, Erdoğan’ın Ermenistan lideri Koçaryan’a ortak komisyon mektubu yazdığını açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ermeni sorunuyla ilgili ortak komisyon kurulması için Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’a mektup yazdığının açıklandığı gün, Erivan’dan ters tepki geldi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, ‘Soykırımın 90. yıldönümü arifesinde Türkiye daha tutarlı tavır takınmadığı gibi karşı atağa geçmek gibi fikirler lanse etmekte. Türkiye utanmaz bir şekilde yalnız kendi tarihini yeniden yazmak istemiyor, bu düşünceye başka ülkeleri de sevk etmek istiyor’ dedi.

Mediamax Ajansı’nın bildirdiğine göre Erivan’da 90. sözde soykırım yıldönümü yaklaşması sebebiyle bir basın toplantısı düzenleyen Oskanyan, Türkiye’nin karşı atağa geçme düşüncesini hiddetle karşıladığını duyurdu ve aşırı kaçan ifadeler kullanmaktan çekinmedi. Oskanyan, kullandığı ifadenin, Türkiye’nin İngiltere nezdinde girişim başlatarak ‘Mavi Kitap’ olarak bilinen ve 1916’da bu kitapta yazılan soykırım ifadesinin yanlış sayılmasını istemesine yanıt olduğunu da vurguladı. Oskanyan ayrıca Türkiye’nin yakında AB’ye üyelik görüşmeleri başladığında sözde soykırım meselesinin kilit konulardan biri olmasa bile ciddi bir şekilde gündeme geleceğini de sözlerine ekledi.

Ermenistan’ın Türkiye’nin askeri gücünden korktuğunu da imalı bir dille hatırlatan Oskanyan, ‘Bu ülke güçlü bir orduya sahip olduğu müddetçe, Azerbaycan yanlısı politika izlediği sürece Ermenistan kendisini güvenlikte hissedemez’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.