İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atatürk´e ağır hakaret

ABD Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen bir toplantıda konuşan Ermeni Ortodoks Kilisesi Temsilcisi Kalayjian, ‘Bana göre Kemal kasaptır’ deyince büyük tepki çekti

DHA – WASHINGTON – ABD’nin bağımsız bir kuruluşu olan Helsinki Komisyonu’nun ABD Temsilciler Meclisi’nde düzenlediği bir toplantıda, Ermeni Ortodoks Kilisesi temsilcisi Vertanes Kalayjian, Atatürk’e, “Kemal de bir kasaptır” diyerek hakaret etti. Papaz Kalayjian’ın sözlerini, Büyükelçilik görevlisi Fatih Yıldız protesto etti. Eski milletvekili Merve Kavakçı’nın da eleştirdiği Türkiye’yi Musevi temsilci övdü.

İnsan hakları ve demokrasi konularında çalışan Helsinki Komisyonu’nun düzenlediği ‘Türkiye’de dini özgürlükler’ konulu toplantının soru-cevap bölümünde konuşan Ermeni Papaz Kalayjian, Atatürk’ü kastederek “Kemal diye biri ortaya çıktı, sonradan kahraman oldu. Kendisi bana göre kasaptır” dedi.

Büyükelçilik görevlisi Yıldız, papazın konuşmasını protesto ederek, “Böyle bir toplantıya çağrılacak isimlerin ne tür bir geçmişe sahip olduğunun iyi araştırılması gerekir” diye konuştu.

Bir dönem FP milletvekili seçilen ancak daha sonra vekilliği düşen Merve Kavakçı da Türkiye’de türbanlı kadınların karşılaştığı sorunları anlatarak suçlamalarda bulundu. Kavakçı, “Türkiye’deki türban meselesi yüzünden çok sayıda genç kız yurtdışına gitmek zorunda kalıyor. Maalesef çok azının bu imkânı var” dedi. Kavakçı’nın ardından konuşan Protestan ve Ermeni kilisesi temsilcileri de Türkiye’de dini özgürlüklere kısıtlamalar getirildiğini iddia etti. Son konuşmacı, Amerikan Musevi Temsilcisi Jakobs ise, Türkiye’nin Osmanlı’dan bu yana gösterdiği hoşgörü ve misafirperverliği anlattı ve Atatürk’ü övdü.

Yorumlar kapatıldı.