İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Atatürk ile İnönü´yü öldürecekti

Üç yılı aşkın bir süredir bütün mesaisini Ermeni olayları üzerine ayıran, yurtiçi ve yurtdışında arşiv çalışmaları yapan Prof.Dr. Hikmet Özdemir, haftalık Aksiyon Dergisi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ermenilerin, Sait Halim Paşa, Talat Paşa, Bahattin Şakir ve Cemal Paşa’yı suikastlarla öldürdüğünü hatırlatan Prof. Özdemir, ‘Bu Ermeni çeteleri Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Atatürk’ü de öldürmek için çabalar içine girdi. Şahsen, Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak hiç yurtdışına çıkmayışını da buna bağlıyorum’ diye konuştu.

İngiliz istihbaratı bildidi

Prof. Özdemir, ‘Elimizdeki bulgulara göre, 1926 ve 1927’de Türkiye’ye Ermeni suikast çeteleri güneyden sızdırıldı. Görevleri Atatürk’ü öldürmekti. Ayrıca bir Rumen şilebinden de İstanbul limanına adam sızdırmak suretiyle, İnönü’nün öldürülmesi düşünüldü. Zaten daha önce de, İnönü’nün öldürülmesine ilişkin Lozan görüşmeleri sırasında İsviçre polisine ulaştırılan bilgiler var. Yani Ermeniler yoğun bir intikam arayışı içindeler’ dedi. Bu belgelerin İngiliz arşivlerinde de yer aldığını ifade eden Prof. Özdemir, ‘Elimdeki belgelere göre, İngilizlerin haber verdiği tespit edilmiş girişimler de var. İngiliz istihbaratı milli emniyet MAH’a bildiriyor, onlar da Köşk’e haber veriyor’ diye konuştu.

——————————————————————————–

BEN DEDEME ‘CANİ’ DAMGASI VURDURTMAM

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ankara’da Çankaya Üniversitesi öğrencilerine, ”Ermeni Soykırım İddiaları ve Arşiv Belgeleri” konusunda konferans verdi. Soykırımı iddiasının ”onur meselesi” olduğunu ifade eden Prof. Halaçoğlu, ”Bu, bir insanlık ayıbını yüklenip yüklenmeme meselesidir. Ben dedeme, yapmadığı bir işten dolayı cani damgası vurdurtmam, vurdurtmam da mümkün değildir” dedi. ”1.5 milyon Ermeni öldürüldü” iddialarına karşı çıkan Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bu, Osmanlı’da ne kadar Ermeni varsa hepsinin öldürülmesi demektir. 1914’te Osmanlı topraklarında yaşayan Ermenilerin sayısı 1 milyon 297 bindir. Ortaya atılan iddiaların temelinde tazminat düşüncesi vardır.’ Merdan KAÇAR

Yorumlar kapatıldı.