İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Soykırım´ konusunda geri kaldık

Gül: Çarşamba günü Meclis’te Ermeni soykırım iddiaları görüşülecek

UTKU ÇAKIRÖZER Cezayir

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Ermeni soykırımı iddialarıyla mücadelede geri kaldığını, çarşamba günü TBMM’de konuya ilişkin genel görüşme yapılacağını söyledi. 2 günlük resmi gezi için dün Cezayir’e giden Gül, uçakta gazetecilerin dış politika konularındaki sorularını da yanıtladı. Gül’ün değerlendirmeleri şöyle:

SOYKIRIM İDDİALARI: Gelecek çarşamba TBMM Genel Kurulu’nda genel görüşme yapılacak. Şu bir gerçek ki; bu konuda Türkiye geri kaldı. Bu birkaç senelik mesele değil. Türkiye, daha aktif olup dünyayı daha çok aydınlatabilirdi. Bir noksanlığımız var ve bugün hukuki bir yanı olmayan gerçekleşmemiş bir iş, Batı kamuoyları vicdanlarında yer tutmuş. Bu realiteyi görmek gerekir. Bunu daha da pekiştirtmemek için bazı olağanüstü çalışmalar yapmamız lazım.

BM’YE GÖTÜRÜLEMEZ: Soykırım iddiaları, Birleşmiş Milletler’e (BM) götürülemez. Çünkü BM, hukuki değil, siyasi bir kuruluştur. Siyasi amaçlarla doğruların yanlış, yanlışların doğru olabileceği bir yerdir.

İNCİRLİK MECLİS’E GİTMEZ: Yapılan işlerin biraz daha kolay ve düzenli yapılabilmesiyle ilgili bazı talepleri var. Çalışmalar sürüyor. Meclis’e götürecek yeni bir durum söz konusu değil. Siyasi karar verildikten sonra ilgili birimler, teknik detayların çerçevelerini şüphesiz çizecek ama henüz o noktaya gelinmedi.

Yorumlar kapatıldı.