İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABGS’de gündem Vakıflar Yasası

AB Genel Sekreteri Murat Sungar, Ankara’daki AB temsilcilerine reform çalışmalarında son duruma ilişkin brifing verdi.

NTV

8 Nisan 2005— Toplantıda öne çıkan gündem maddesi Vakıflar Kanun Tasarısı oldu. Son düzenlemeler gayrimüslüm vakıfların daha önce el konan mallarının iadesinin önünü açıyor.

AB Genel Sekreteri Murat Sungar, AB büyükelçilerine verdiği brifingde Reform İzleme Grubu’nun 7. toplantısında ele alınan konular ile reform ve uygulamaların hangi aşamada olduğunu anlattı.

AB’nin üzerinde hassasiyetle durduğu Vakıflar Yasası’nda yapılan son değişiklikler de toplantının gündemindeydi. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt toplantıya katılarak çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Son düzenlemeler gayrimüslüm vakıfların daha önce el konan mallarının iadesinin önünü açıyor.

13. PROTOKOL ONAY BEKLİYOR

Toplantıda büyükelçilere, 13. protokolün Meclis’te onaylanmasının AB’nin Kasım’da açıklayacağı yeni katılım ortaklığı belgesine kadar yetiştirilmesinin planlandığı mesajı da verildi. Protokol iskan kanunu tasarısı, ombudsmanlık yasası, yeni askeri ceza yasasının çıkartılması ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde idam cezasını savaş hallerini de kapsayacak şekilde kaldırmasını kapsıyor.

Yorumlar kapatıldı.