İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`BİZ ŞÜPHESİZ NATO’YLA İLİŞKİLERİMİZİ DERİNLEŞTİRECEĞİZ´

Mediamax’ın yaptığı açıklamaya göre; Litvanya Ulusal Savunma Bakanı Geteiminas Kirkilas’la ortak düzenediği basın toplantısında Serj Sargsyan “Avrupa ailesiyle birleşmeyi amaçladığımızdan, Avrupa’nın güvenliğinden sorumlu NATO’yla yakın ilişkilere sahip olmamamız düşünülemez” dedi.

Ermenistan’ın NATO’yla ilişkilerini derinleştireceğini ancak her halukarda askeri-teknolojik işbirliği konusunda çekimser kalacağını ifade eden Sargsyan “Bunun sebebi NATO üyesi ülkelerin bununla ilgilenmemesi. Tüm askeri teknik ve donanımımız Rusya ve SSCB’de üretilmiştir. Bu koşullarda eksiklerle beraber işleyen bu yapıyı yeniyle değiştirmek, ekonomik olduğu gibi siyasi açıdan da doğru değil” dedi.

Litvanya Ulusal Savunma Bakanı, aynı zamanda NATO üyesi, “Ermenistan’ın NATO’ya yaklaşmasını ve Irak Barış Gücünde yer almak gibi zor bir kararı vermiş olmasından” ötürü kutladı.

Regnum Ajansı Litvanya Savunma bakanının “Litvanya’nın NATO’ya üyeliğinden önce Rusya’yla ilişkilerinin kötüleşeceğine yönelik endişelerin olduğu ancak bunların hiçbirinin gerçekleçmediği hatta Rusya’yla varolan tüm sorunlarını hal yoluna soktuğu” yönündeki açıklamlarına da yer verdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Haber ve Propaganda Bl.’nün dağıttığı haber bülteninde, Kirkilas’ın dün Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan , başbakan Andranik Markaryan, Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan tarafından da kabul edildiği belirtildi.

Litvanya Ulusal Savunma Bakanı Kirkilas dün Ermeni Soykırımı Kurbanları Anıtına da çelenk koydu.

Yorumlar kapatıldı.