İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tiyatrocular Getronagan´da Buluştu

27 Mart Dünya tiyatrolar günü, oyuncusu, teknik elemanı ve seyircisiyle 200 kişiyi bulan rekor bir katılımla, Paskalya dolaysıyla 2 Nisan 2005 Cumartesi günü Getronagan derneği’nde kutlandı.

Yaklaşık 2 aylık bir çalışmayla oluşturulan gecenin akışı oldukça yoğundu.

İlk olarak, yıllardır derneklerimizde sahnelenen oyunlardan bir bölüm, Kevork Simkeşyan tarafından hazırlanan barcovizyon gösterisiyle sunuldu. Derneklerin destekleriyle toparlanan 28 oyunluk ilk bölüm, dernek tiyatroları arşiv çalışmasının da başlangıcı oldu.

Akış içersinde söz alan ünlü yönetmen Misak Toros, bu tarz çalışmaların ileriki yıllarda daha da detaylandırılıp, tarihi bilgilerin tam olarak edinilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Tiyatrolarımızın unutulmaz yönetmenlerinden Arto Berberyan’ın da kısa bir filmle anılması, ardında kalanlara tekrar geçmişi hatırlatan hoş bir seyirlik oldu.

Dernek tiyatrolarının ve Berberyan Kumpanyası’nı en eski oyuncularından Herman Ozinyan ile dernek tiyatrolarının – çocuk tiyatrosu dışında – ve Berberyan Kumpanyası’nın en genç oyuncusu Nora Kumral, Haldun Taner’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyunundan Fasulyeciyan’ın Tiradını beraber sahneleyerek seyircinin büyük ilgisini topladılar.

Geçen seneki ilk kutlamanın da konuğu olan sevilen oyuncu Tarık Pabuççuoğlu’da kadehini, Ergun Köknar ve Arto Berberyan için kaldırarak söz aldı. Dernek tiyatrolarındaki tiyatro sevgisinden çok etkilendiğini belirten Pabuççuoğlu, her sene artan bir katılıma şahit olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren bir konuşma yaptı.

Gecenin sürprizi olarak, tiyatroların yıllanmış oyuncularından Herman Ozinyan’a “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, Boğos Çalgıcıoğlu’na da “Dernek sahnelerinde 41 yıl Ödülü” verildi. Büyük bir gizlililik içinde, ödül sahiplerinin de bilgisi dışında hazırlanan etkinliğin bu kısmı, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Berberyan Kumpanyası’nın 20.kuruluş yılı kutlama pastasının Misak Toros, Herman Ozinyan, Bercuhi Berberyan ve Boğos Çalgıcıoğlu tarafından yapılan kesimi ise gecenin akışını tamamlayan son etkinlikti.

Tiyatro anılarını paylaşmak üzere serbest oturumda söz alan Sosi Ayvaz Cindoyan, Misak Toros ve adeta stand-up yaparak genç tiyatro oyuncularına, tiyatro sevgisini anlatan Berç Noradunkyan gecenin sohbet kısmının başrol oyuncularıydı. Yakında vizyona girecek

“Yolda” filminin çekimlerini tamamlayarak geceye geç saatlerde de olsa katılmayı başaran

Kevork Türker’in, salonda bulunanları galaya davet etmesi ise ayrı bir mutluluk yarattı.

Oyuncuların katımıyla geç saatlerde gerçekleştirilen grup fotoğraf çekiminde pek çok tiyatrocunun, yerleşim bölgelerinin uzak olmasından dolayı erken ayrılmış olması üzüntü yarattı. Ancak yine de gelecek senelerde yapılacak organizasyonlarda daha da büyük katılımlarla, daha büyük mekanlarda olması umut edilerek, geç saatlere kadar eğlenildi.

Yorumlar kapatıldı.