İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tüm Hıristiyanlar için büyük kayıp

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasında uzlaşma çabalarından dolayı Papa II. John Paul’ü övdü ve ölümünün ‘tüm Hıristiyan dünyası için büyük kayıp’ olduğunu söyledi.

Patrik Bartholomeos, Associated Press (AP) haber ajansına gönderdiği yazılı açıklamada, Papa’nın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Patrik, ‘Papa II. John Paul, Hıristiyanların birliğine inanıyor ve bunu sağlamak için çaba gösteriyordu. Birçok konuda öncülük etti. Bu yüzden ölümü, yalnızca kendi kilisesine değil, tüm Hıristiyanlık için ve genel olarak barış ve adaleti arzulayan tüm uluslararası toplum için bir kayıptır’ dedi.

TÜRKİYE’DE DE ANILDI

Papa’nın ölümü üzerine Türkiye’deki Katolikler de kiliselere akın etti. İstanbul Beyoğlu’ndaki Saint Antuan İtalyan Katolik Kilisesi’nde düzenlenen pazar ayininde Papa’nın ellerini dua etmek için açtığı bir fotoğrafı en ön sırada yer aldı. Ayin başında Papa’nın öldüğü belirtilerek, ‘Tüm dualarımızı onun için yapalım’ denildi. Harbiye Saint Esprit Kilisesi’nde İstanbul Katolik Cemaati Ruhani Lideri Luis Pelatra’nın yönettiği ayinde de Papa için mumlar dikildi, dualar edildi. Vatikan İstanbul Temsilciliği de, Harbiye’deki binasında bir ‘taziye defteri’ açtı. İzmir Selçuk’taki Meryemana evi ile Hatay’ın İlsekderun ilçesi’ndeki İtalyan Katolik Kilisesi’nde de Papa II. John Paul için ayin düzenlendi.

Sevgi köşesi

PAPA’nın ölüm haberi üzerine Adana’da yaşayan Katolikler, Aziz Pavlus Katolik Kilisesi’ne koştu. Katolikler Papa’ya olan sevgilerini belirtmek için kilisede açılan ‘sevgi köşesi’ne Papa’nın değişik fotoğrafları asarak, çevresine mumlar dikti.

Yorumlar kapatıldı.