İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ PATRİĞİ VATİKAN’A TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

İSTANBUL (Lraper Kilise Bülteni – 3 Nisan 2005) – Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob, dün akşam saat 21:00 sularında yaşamını yitiren Papa II. Jean Paul’ün vefatı nedeniyle Kutsal Roma Kilisesi Naibi (Camerlengo) Kardinal Eduardo Martinez Somalo’ya Bir taziye mesajı gönderdi.

“Kalbî taziyelerimi sunuyorum” diyen Patrik Mesrob, II. Jean Paul’ün, Katolik olsun veya olmasın, dünyadaki tüm Hristiyanların “Papa”sı olarak tarihe geçeceğini söyledi. Papa’nın 1979 Kasımında Türkiye’ye geldiğinde, Kumkapı’daki Ermeni Patriklik binasını ve Meryem Ana Patriklik Merkez Kilisesini de ziyaret ettiğini anımsatan Patrik, cemaatinin bu ziyareti hala unutmadığını kaydetti.

“Papa Jean Paul’ün Tanrı’ya olan imanı ve sevgisi tamdı, vaazları sayesinde Mesih İsa’nın dünyadaki en etkin tanıklarından biriydi, uluslar arası barış elçisiydi, diğer Hristiyan kiliseler ve diğer dinlerle karşılıklı bağışlamayı ve diyaloğu teşvik ediyordu, zamanımızda ahlaki değerleri ve adaleti savunan en cesur seslerden biriydi” diyen Patrik Mesrob, müteveffa Papa’nın “Ermeni Kilisesi’nin ve Ermeni inananların dostu” olduğunu vurguladı.

Patrik Mesrob ayrıca Vatikan’daki Kardinal Angelo Sodano, Kardinal Joseph Ratzinger, Kardinal Walter Kasper ve Ankara’daki Vatikan Büyükelçisi Başepiskopos Edmund Farhad’a da birer taziye mesajı gönderdi.

3 Nisan 2005 Pazar sabahı, Patrik II. Mesrob’un Kumkapı’daki Meryem Ana Patriklik Merkez Kilisesi’nde yönettiği Pazar ayininde de Papa II. Jean Paul özel dualarla anıldı.

(Haberin Ermenice orijinali ekteki dosyada bulunabilir).

<>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< LRAPER Kilise Bülteni  03/04/2005 Ermeni Patrikliği TR-34130 Kumkapı, İstanbul Sorumlu Müdür: Peder Dırtad Uzunyan 1. Editör: Kıd.Ped.Dr.Krikor Damatyan 2. Editör: Vağarşag Srg. Seropyan Basın Sözcüsü: Av. Luiz Bakar
T: +90 (212) 517-0970
F: +90 (212) 516-4833
El-mek: lraper@lraper.org
<>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <><

Yorumlar kapatıldı.