İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Simpson´lar Kıbrıs´a laf attı

‘The Simpsons’ dizisinde baba Homer, çocuklarını kaçıran Türk denizcilerin arkasından, ‘Kıbrıs’ı bölen salaklar’ diye bağırıyor!

LEFKOŞA – ‘The Simpsons’ da Kıbrıs sorununa el attı! Dizinin Türkiye’de henüz yayımlanmayan ‘Mobile Homer’ adlı bölümünde baba Homer Simpson, çocuklarını kaçıran Türklerin arkasından “Kıbrıs’ı bölen salaklar!” diye bağırıyor.

Pazar günü Amerikan Fox televizyonunda yayımlanan bölümde Homer, çocuklarının Türk denizcilerce kaçırıldığını görüyor. Dan Castallaneta tarafından seslendirilen Homer, gemi limandan ayrılırken arkasından koşarak “Çocuklarımı geri getirin Kıbrıs’ı bölen salaklar!” diye bağırıyor. Dizideki bir başka konuşmada da, “Konstantinapol’e günümüzde İstanbul denmektedir” sözleri yer alıyor.

Rumlar: İlişkileri etkilemez

Bölüm, Kıbrıs’ta da yankı buldu! Kıbrıs Rum Kesimi’nin hükümet sözcüsü Kypros Hrisostomidis, Cyprus Mail gazetesine, ‘Homer’ın yorumlarının Türkiye ve Kıbrıs arasındaki ilişkileri değiştirmeyeceğini’ vurguladı.

Daha önce de ’24’ adlı dizide, ABD’deki Türkler terörist gibi gösterilmiş, sonra ‘Kimseyi incitmek istemedik’ açıklaması yapılmıştı. ‘West Wing’ adlı dizide de Türkiye zinayı idamla cezalandıran ülke olarak geçmişti.

(Cyprus Mail, Radikal)

Yorumlar kapatıldı.