İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa suikasti arşivi açılıyor

Bulgaristan, 1981’de Mehmet Ali Ağca’nın Katoliklerin ruhani lideri Papa 2’inci Jean Paul’ü hedef alan suikast girişimine ilişkin istihbarat arşivlerindeki gizli bilgileri açıklamaya hazır olduğunu bildirdi.

NTV

30 Mart 2005— İtalyan Corriere Della Sera gazetesi ise, Bulgaristan’ın bu suikast için Ağca’yı kiraladığı iddiasına yer verdi

Bulgar hükümeti önümüzdeki günlerde elindeki gizli arşiv bilgilerini İtalyan parlamentosu bünyesinde oluşturulan soruşturma komisyonuna iletecek.

Bu haber, Ağca’nın 1981’deki suikast girişiminin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. İtalyan Corriere Della Sera gazetesi, Papa suikastine ilişkin Doğu Almanya’nın istihbarat servisi STASI’nin arşivlerinden elde edilmiş son bilgileri, “Bulgarlar infazcı, KGB azmettiriciydi” başlığıyla verdi.

Haberde, suikasti infaz görevini üstlenen Bulgaristan’ın bu iş için “Ağca ve diğer Türk teröristleri kiralık katil olarak kullandıkları” iddiasına yer verildi.

Haberde, STASI’nin Papa’ya suikast sonrasındaki soruşturmalar esnasında hedef şaşırtma amacıyla yanıltıcı bilgiler ürettiğine de dikkat çekildi.

Yorumlar kapatıldı.