İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KOÇARYAN VE PUTİN BDT’Yİ `FAYDALI BİR KULÜP´ OLARAK GÖRÜYOR

Putin “Ermenistan’da Rusya senesinin” resmi açılışını yaptı

Dün ortak bir basın toplantısı düzenleyen Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan ve RF Devlet başkanı Vladimir Putin; BDT’yi pratik sorunların çözümü için iyi bir alan ve “faydalı bir kulüp” olarak nitelendirirken, işbirliğinden duyulan beklentilerin gerçekleşmemiş olduğunu ifade ettiler.

Putin ve Koçaryan BDT’nin AB ile kıyaslanmasının anlamsız olduğunu kaydederken, V.Putin birisinin birleşme yolunda çalıştığını diğerininse medeni boşanma amacıyla oluşturulduğunu iade etti.

BDT’nin ekonomik entegrasyon amacını hiçbir zaman taşımadığını BDT’den ekonomi, askeri ve siyasi alanlarda işbirliğini yoğunlaştırmasından özel sonuçlar beklenemiyeceğini, çünkü amacının bu olmadığını kaydetti.

Putin,BDT’nin korunmasının faydalı olduğunu belirtirken, Koçaryan BDT’nin pratik sorunların çözümü için iyi bir alan ve faydalı bir kulüp olduğunu vurguladı.

Çalışma ziyaretiyle Erivan’a gelen Putin, “Ermenistan’da Rusya Yılının” da açılışını yaparken, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler yanısıra, aralarında Karabağ sorununun da olduğu bölgesel sorunlar değerlendirildi. Putin sorunun çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti ve Ermeni-Rus ikili ekonomik ilişkilerine ilişkin olarak Kafkaz-Poti Şilep hattının bu anlamda önemli olduğunu belirtti ve “umut ederiz ki bu hat bölgenin tüm ülkeleri için kazançlı olsun” dedi. Koçaryann cevaben yaptığı konuşmada işbirliğinde ulaşımın önemli olduğunu ve Kafkaz-Poti hattının uygulamaya geçmesi için zaman, hesap ve tarifelerin gözden geçirilmesi gerektiğini ama her halukarda yük gemi hattıyla yeni olanakların doğduğunu da belirtti.

Tatul Hakobyan

Yorumlar kapatıldı.