İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBMM’de Ermeni sorunu konferansı

Meclis’te “Ermeni Sorununun Gerçeği”, Prof.Dr. Justin Mccarthy’in konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta değerlendirildi.

Ankara

AA

24 Mart 2005— Mccarthy, “Avrupa ,’Türkiye AB’ye girmeden önce soykırımı itiraf etmeli’ diyor. Türklerin atalarının katil olduğunu hiçbir zaman söylemeyeceklerini düşünüyorum. Ben Türklere inanıyorum” dedi. Konferansın açış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, “Ermenistan savlarının gerçek olduğuna inanıyorsa iki ülke tarihçilerinin biraya gelmesine ve ortak bir tarih değerlendirmesinin yapılmasına itiraz etmemesi gerekir” sözlerini tekrarladı.

Prof. Dr. Justin McCarthy tarafından verilen, “Ermeni Sorununun Gerçeği” konulu konferans TBMM eski Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mccarthy, konuşmasında Ermenilerin Avrupa ve ABD’ye baskı yaparak Türkiye’nin soykırımı kabul etmesini istediklerini; sonrasında Bitlis, Elazığ, Van, Trabzon, Erzurum gibi illeri içine alan bir devlet kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Avrupalıların, kısa vadeli çıkarları uğruna, birkaç Ermeni oyu alabilmek için soykırım iddialarına destek verdiklerini belirten Mccarthy, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı bu iddiaları bahane olarak kullandıklarını belirtti.

‘YALAN SÖYLEMENİZ İSTENİYOR’

Justin Mccarthy, “Türkler buna boyun eğmeyeceklerdir. Girmeniz için yalan söylemenizi isteyen bir kuruluşa üye olunur mu? AB’nin Ermeni milliyetçilerinin taleplerini reddedeceğine inanıyorum” dedi.

Prof. Mccarthy, Türklere önyargının Ortaçağ’da başladığını ve uzun yıllar bir şey yapılmadığı için Ermenilerin istedikleri herşeyi söylediğini belirtti. Mccarthy, Osmanlı tarihini anlatan kitapların mutlaka yabancı dile çevrilmesini istedi.

‘TEZLERİMİZ GÜÇLÜ’

Konferansın başında bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Ermenistan kendi tarihi ile yüzleşmekten korkmuyorsa ve savlarının gerçek olduğuna inanıyorsa iki ülke tarihçilerinin biraya gelmesine, gerçeklerin beraberce saptanmasına ve ortak bir tarih değerlendirmesinin yapılmasına itiraz etmemesi gerekir” sözlerini yineledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da Türkiye’nin soykırım iddialarına karşı tezlerinin güçlü olduğunu belirterek, “Soykırım iddiasına karşı ciddi bir mücadeleyi sürekli yürütmeliyiz. Tezlerimizi ortaya koymalıyız. Bu yalanı yüzlerine vurmalıyız ki, Türk Milleti tarihinin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır, böyle bir cinayeti hiçbir zaman işlememiştir” diye konuştu.

Konferansa TBMM Başkanı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanısıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, CHP ve AK Parti grup yöneticileri, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, askeri yetkililer ve bazı yabancı ülkelerin Ankara temsilciliklerinden yetkililer katıldı.

Yorumlar kapatıldı.