İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GÜRCİSTAN ERMENİ KİLİSESİ BARBARLIKLARIN DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRI YAPIYOR

Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan Diakosluğu son haftalarda 3. kez olmak üzere, Tiflis’teki ermeni tarihi abidelerine yönelik barbarlıklarına yönelik raahatsızlığını ifade eden bir basın bülteni yayımladı. Gürcü üst dereceli din adamları daha önce Noraşen Kilisesi’ne ilişkin meselede pozitif tavır lacaklarına dair teminat verirken, son zamanlarda Gürcü tarafı Ermeni Kiliselerini gürcüleştirme sürecine devam etmekte.

Yıllardır Noraşen’i gürcüleştirmeye çalışan Gürcü papaz Dariel ( kilise duvarlareından Hovnatanyan kardeşlerin resimlerini ve haçkarlardan Ermenice yazıları kazıyan da aynı kişidir) son günlerde barbarca işlemlerine gizlice devam etmiş hatta “toprak bizim, kilise bizim, biz bize emredilen ve istediğimiz herşeyi yapıyoruz. Bizden elinizi çekin, bizi bıktırdınız” gibi ifadelerde buylunduğu bültende ifade edilmekte.

Bültende Duşet kentindeki (Tiflis’in kuzeyi) Ermeni Kilisesi’nin vandalizme kurban gittiği, başkentte bulunan “Vera” mezarlığının son 17 yılda tamamıyla yokedildiği belirtilmekte.

Gürcistan Ermeni Apostolik Kilisesi Diakosluğu barbaroslukları durdurma ve ölenlerin hatırası önünde günah işlenmemersi için çağrıda bulunmakta.

Diakosluk Gürcistanda artan ve kitle iletişim araçlarıyla propaganda edilen artan Ermeni karşıtlığına ilişkin endişesini de bültende ifade etmekte.

Yorumlar kapatıldı.