İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Uyum Komisyonu Mahçupyan´ı dinleyecek

TBMM AB Uyum Komisyonu, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu’ndan sonra Türkiye’deki Ermeni topluluğu üyelerinden Etyen Mahçupyan ve Hrant Dink’i dinleme kararı aldı.

Türkiye, son dönemde sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı daha etkin bir tutum izlemeye başlarken, TBMM AB Uyum Komisyonu da emekli Büyükelçi Gündüz Aktan’ın yanı sıra Ermeni kökenli Türk vatandaşlarından Etyen Mahçupyan ile Hrant Dink’i 5 Nisan’da dinlemeye karar verdi.

Emekli Büyükelçi Aktan ve Türkiye’deki Ermeni topluluğu üyelerinden Etyen Mahçupyan ile Hrant Dink, AB Uyum Komisyonu’nun 5 Nisan’da gerçekleştireceği toplantıya davet edilerek, konuyla ilgili düşünceleri alınacak.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu da, 2 Mart’ta TBMM’ye davet edilmiş ve yine AB Uyum Komisyonu üyelerinin yanı sıra konuya merak duyan milletvekillerine sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı Türkiye’nin elindeki belgeleri ve resmi görüşü anlatmıştı. Halaçoğlu, inceledikleri 50 binden fazla belge içerisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermenilere soykırım uyguladığına dair bilgiye rastlayamadıklarını anlatmıştı.

Komisyona davet edilen gazeteci yazar Etyen Mahçupyan gibi Hrant Dink de gazetecilik yapıyor. Yayıncılık da yapan Dink, uzun zamandır haftalık Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürütüyor.

(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.