İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Soykırım´ için genel görüşme

ANKARA – CHP’nin ‘Türklerin Ermeni soykırımı yaptığı’ iddialarına dayanak olan ‘Mavi Kitap’ konusunda başlattığı girişimler, AKP’li vekilleri de harekete geçirdi. AKP’li 31 milletvekili, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarıyla ilgili olarak TBMM’de genel görüşme istedi. AKP Milletvekili Ramazan Toprak tarafından hazırlanan önergede, bu iddiaların tarafsız bir şekilde ele alınarak, milli bir politika oluşturulması gerektiği vurgulandı.
Önergenin gerekçesi şöyle açıklandı: Yaklaşan 24 Nisan sözde Ermeni soykırım iddialarına karşı Türk ve dünya kamuoyuna gerçek bilgi ve belgeleri sunma fırsatı ve zemini hazırlamak, bu yoldaki asılsız, yalan, yanlış enformasyon faaliyetlerinin önünü almak.

Pamuk ve Berktay’a tepki

Bu arada AKP’li 16 milletvekili, yazar Orhan Pamuk ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Berktay’ı ‘Ermeni bayraktarlığı’ yapmakla suçladı. Erzurum’un kurtuluş törenlerine katılan AKP’li vekillerin ortak açıklaması şöyle: “Bölgedeki kazılar, şahitler ve yayınlar kamuoyunun dikkatine sunulmuşken, bazı kimseler Ermeni bayraktarlığı yaparak 1.5 milyon kişinin Türklerce öldürüldüğünü iddia etme gafletinde bulunabilmekte. Karşı tarafın çığırtkanlığını yapanlara üzüntü ve nefretle karşı çıkmayı vicdani bir borç biliyoruz.”

Açıklamada imzası olan milletvekilleri şunlar: İnci Özdemir, Alaadin Büyükkaya, Muharrem Karslı, Mustafa Açıkalın, Hüseyin Kansu, Mehmet Sekmen, İmdat Sütlüoğlu, Halil Kaya, Vahit Kirişci, Fikret Badaslı, Mustafa Ilıcalı, Mücahit Daloğlu, Muzaffer Gülyurt, Ömer Özyılmaz, Zülfü Demirbağ, Mikail Arslan.
(Radikal, dha)

Yorumlar kapatıldı.