İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇOCUK SİNEMA ELEŞTİRMENİ

Büyüğü 12 küşüğü 10 yaşındaki Ermeni asıllı amerikalı Jason ve Andrew Madancyan kardeşler; ABD Yöresel Gazeteler Birliği ağı üyesi, Messsaçusets eyaleti Kordova kenti yerel gazetesi Woburn Advocate’da ayda bir izledikleri filmlere ilişkin yorum yazısı yazmaktalar.

Wobern Ortaokulu6 sınıf öğrencisi Jason ve Rivz İlkokuluna giden Andrew’nün, eylül ayında başladıkları “eleştirel” makaleler Woburn Advocate editörü Miranda Morada tarafından o kadar başarılı bulumakta ki, Morada, çocukların arzuladıkları müddetçe makale yazabileceklerini ve kendilerinin de bunu basacağını ifade etmekte.

Kardeşlerin 2004 Aralık’ında seyrettikleri son filmler “Kutup Yolculuğu”, kendi ifadeleriyle tatillerde izlemek için mükemmel bir film, diğer makalelerse “Şişman Albert” ve “Saf Sniketler”e ilişkin.

İlginç filmler ve program yayınlarıyla uğraşan “National Amusement” Amerikan kuruluşu, Jason ve Andrew Madancyan kardeşler hakkında duyduktan sonra, onların bazı filmlere serbest girişleri için izin verdi.

Kardeşler, Votertawv Az. James Ermeni Kilisesini sıklıkla ziyaret etmekte ancak Ermenice konuşmamaktalar. Babaları seyyar çips tüccarı anneleri ise Amerikalı olan James ve Andrew, Ermenistan hakkında sadece Internet’te duydukları kadar bilmekteler.

Ani Martirosyan, Bryusov Dilbilim üniv. 5. sınıf öğr.

Yorumlar kapatıldı.