İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars Sanat Merkezi Açılıyor

Kars Belediyesi ve Anadolu Kültür’ün ortak çabalarıyla kurulan Kars Sanat Merkezi 25 Şubat’ta açılıyor. Uluslararası bir kültür merkezi olması planlanana KSM, sinema, tiyatro, sergi gibi etkinliklerin yanı sıra, atölyelere de ev sahipliği yapacak.

——————————————————————————–

Bia Haber Merkezi

25/02/2005

——————————————————————————–

BİA (Kars) – Kars, Avrupa ve Kafkasları buluşturacak bir sanat merkezine kavuşuyor. Anadolu Kültür A.Ş.’nin ve Kars Belediyesi’nin ortak çabalarıyla hayata geçen merkez, Kars’ın sanatsal yaşamını hareketlendirirken, bölgenin önemli kültürel buluşma noktalarından da biri olacak.

Yaklaşık 40 büyükelçinin katılacağı açılış, 25 Şubat Cuma günü. Açılış etkinlikleri kapsamında, Ertuğrul Erdem ve Yıldırım Öztürkkan’ın çalışmalarından oluşan Kars Fotoğrafları Sergisi açılacak ve Kafkasya’dan Müzik konseri gerçekleşecek.

Karslı asıklar Güney Yıldız ve Bilal Ersarı’dan sonra Gürcistan’dan “Kutaisi Devlet Şarkı ve Dans Grubu”nda çalışan beş sanatçı, Ermenistan’dan duduk ustası Suren Asatiryan ve Azerbaycan’dan unlu garmonist (akordeoncu) Enver Sadıgov ve grubu, Kafkasya müziğinden seçkin örnekler sunacaklar. Farklı müzik formlarını ustalıkla yorumlayan Sema, çeşitli dillerde şarkılarla müziğe eşlik edecek.

Yoğun kültür programı

Merkezdeki 300 kişilik çok amaçlı salonda film ve tiyatro gösterimleri, konserler, performanslar Karslılarla buluşurken, sergi salonundaki fotoğraf, resim ve çağdaş sanat sergileri her ay yenilenecek.

Merkez, sanat meraklılarının da kendilerini geliştirebilecekleri atölye mekanları da sunuyor. Burada, Türkiye’den, Avrupa’dan ve Kafkaslardan gelen sanatçılarla fotoğraf, sinema, senaryo atölyeleri gibi çalışmalar yapılacak ve bu süreçteki üretimlerin hayata geçmesine olanak sağlanacak. Kars Belediyesi Tiyatro grubu da sanat merkezi bünyesinde programına devam edecek. Merkez, ayrıca Kafkas Üniversitesi’nde kültür ve sanatla ilgilenen grupların da izleyiciyle buluşmasına aracılık edecek. (TK)

Yorumlar kapatıldı.