İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevr Resmen Talep Edildi!

Fransız Parlamenter Toub, “Türkiye Sevr”i kabul etmelidir” dedi.

Rum Matsakis ise Ermeni, Rum ve Kürtlere soykırımı yaptığımızı iddia etti.

.

“Avrupa Birliği (AB), Türkiye”ye Serv”i dayatıyor” diyen vatanseverleri “paranoyak” olmakla suçlayan alçaklar, Fransız Parlamenter”in teklifiyle suçüstü yakalandı.

Jacques Toubon adındaki köpek, sözde Ermeni soykırımını dile getirip Türkiye”den Serv”i kabul etmesini istedi.

.

Rum parlamenter Marios Matsakis de ””Türkiye”nin Ermenilere, Rumlara ve Kürtlere soykırım uyguladı”” diyerek salyasını akıttı.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu”nun basına kapalı toplantısında yaşanan olaya, tepki sadece CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ”dan geldi.

.

Soykırımı iftirasına akademik kınama.

.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Senatosu, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak çeşitli platformlarda ve parlamentolarda yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını kınadı.

CÜ Senatosu”ndan yapılan yazılı açıklamada, senatonun, ””Türklerin, Ermenileri soykırıma uğrattığı”” yönünde tamamen asılsız iddiaları içeren tasarıların kabul edilmesinin kınandığı bildirildi.

Açıklamada, Türk Milleti”nin tarihin her döneminde çeşitli coğrafyalarda, farklı etnik kökenden gelen insanlarla uzun yıllar bir arada varolmayı ve bu beraberliğinde de diğer halklara barışçıl yaklaşım sergilediği ifade edildi.

Türk Milleti”nin başka ulusların zulmünden kaçan pek çok topluluğa da kucak açtığının belirtildiği açıklamada, şunları kaydedildi: ””Ülkemizin birçok cepheden saldırıya uğradığı, askere çağrılan gençlerimizin Sarıkamış”ta Çanakkale”de şehit olduğu, yaralandığı, esir düştüğü bir dönemde geride kalan kadın, çocuk ve yaşlılarımız çaresizlik içinde Ermeni terör örgütlerinin mezalimine maruz kalmıştır.””

Yorumlar kapatıldı.